Posted on 1 Ocak 2012 Pazar

YENİ BİR YIL, YENİ BİR BEN



        Merhaba  arkadaşlar uzun süredir yapmayı planladığım fakat hayatımda ki gerekli, gereksiz telaşlardan dolayı ertelediğim diyete başlama kararına artık varmış bulunmaktayım .. 
        3 yıl öncesine kadar hiç diyete ihtiyaç duymayan önüne gelen her şeyi yiyen fakat her daim aynı kiloda kalabilen biriydim ..  kilo alma serüvenim, bir çok bayanın olduğu gibi benim de hamilelik sürecimle birlikte başladı .. tabi bunda çok zor bir hamilelik geçirmemin,  hamilelik günlerimin çoğunu uyuyarak yada miskinlik yaparak  geçirmemin payı büyük, birde aklım fikrim doğacak çocuğumda olduğu için benim aklımda olan tek şey onun beslenmesi ve gelişmesiydi, sanki hamilelikte yapılması gereken tek şey yemek ve yine yemek ti , ne garip bir düşünceymiş ki   26 kilo alarak doğuma gitmemi sağladı, ne yazık ki hamilelik süresince hormonların normalin çok üstünde çalışıp kilo almayı kat kat arttıracağını bana kimse söylememişti, tabi ki bunda benim  iştahımın da çok fazla olmasının rolü büyük. Evin için de asla doymayan bir tiptim patates kızartmaları gece yarısı midenin kazınması sonucu hazırlanan bol kalorili sandviçler daha neler neler.. 

     Hamile kalmadan önceki halimi düşünüyorum da, 57 kiloydum ve 60 kilo olursam eğer dünyanın sonu gelebilirdi benim için, nişanlı olduğum zamanlarda çok kiloluyum düğün zamanına kadar zayıflamam lazım diye kendime ne kadar da haksızlık etmişim..

    Doğum yaptım bebeğim dünyaya geldi, ben eve geldim banyo yaptım aynaya baktım ve acı gerçekle ilk karşılaşmam o zaman oldu hm baya bi değişmişim hmm baya kilo almışım gibi.. hamileyken kilo alacakmışım çirkin olacakmışım nasıl zayıflayacakmışım gibi şeyleri hiç ama hiç düşünmedim.. aslında doğum sonrasında da ah çok kilo  aldım vah ben nasıl vereceğim bu kiloları gibi hissetmedim hiç bir zaman tek düşündüğüm şey bebeğimdi onun tarif edilemez varlığının huzurundan başka bir düşüncem yoktu.. 
ta ki çevremdeki insanlar komik olduklarını zannederek aşağıda bazılarını yazdığım cümleleri sarf edene kadar..
  • karnın baya kalmış
  • seni bu kiloyla bir daha işe almazlar
  • zayıfla biraz daha çok gençsin
  • sen çocuğa değil kendine almışsın bu kiloları vb.  
Kafamda bir tarih belirlemiştim oğlumu iki yaşına kadar emzireceğim ve sonrasında kilo verceğim, şuan oğlum iki yaşında ve artık  memeden ayrıldı.. Aynı zamanda 2012 yılının ilk günleri ve benim yeni yıl hedeflerimden bir tanesi de zayıflamak şu an 81 kiloyum hedefim 23 kilo, benim gibi hamilelik döneminde çok fazla kilo almış, zayıflamak isteyen annelerin olduğunu biliyorum. Bu blogu açmakta ki amacım bu zorlu süreçte  bu işin üstesinden birlikte gelebilmek,  gün gün diyet programımı sizinle paylaşacağım .. 
  
    







4 yorum:

Meşgul Anne dedi ki...

Canım bu güzel kararın için seni tebrik ederim. Ayrıca blogun hayırlı olsun.Blogun ve 2012 sana dilediğin tüm güzellikleri getirsin , karşılığında kilolarını alsın götürsün inşallah :)
Bende 21 aralık günü diyete başladım. Ve 1.5 kilo vererel süper bir moralle girdim. İnşallah hepimiz kurtuluruz şu başımıza musallat olan kilolarımızdan :))

merve yıldırım dedi ki...

Canım güzel dileklerin için Çok teşekkür ederim, senin diyetin de hayırlı olsun çok sevindim bu denli moralli ve azimli olmana devamı gelir inşallah:)
hepimiz kesip atalım şu fazlalıklarımızı :)))

Meşgul Anne dedi ki...

Canım türlerin en büyük özelliklerinden birisi bir hırs bir azim başlarmışız her işe. İlk aldığımız gazla ne kadar gidersek gideriz sonra orda kalırmışız :)) İnşallah bu defa öyle olmaz. Sanki bu hafta benim kilo vermem durdu moralim bozulmaya başladı hafiften. Sanırım daha radikal bişeyler yapmak lazım.Spora falan başlamak lazım sanırım :)) Ama sen bana bakma bi girdim ya artık bu yola çıkmak yok.Seni de kötü etkilemek istemem :)

merve yıldırım dedi ki...

evet ama bu bizim için geçerli değil tabi ki ben kendi adıma söyleyeyim bu işin sonuna varmadan pes etmeyeceğim :)) yanında birde spor yapılırsa zaten tadından yenmez. Ben düşünüyorum bakalım oğlumu bırakabilme ihtimali bulabilirsem başlayabilirim spora .. her hafta kilo veremezsin zaten canım bu mümkün değil, devam et biraz daha sabır canım :)

Yorum Gönder