Posted on 2 Ocak 2012 Pazartesi

DİYET ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER




                 DİYETE BAŞLAMADAN ÖNCE 

    Zayıflamak istiyorsak ilk yapmamız gereken endokrinoloji uzmanına başvurarak hormon ve   kan tahlillerimizi yaptırmak . aşağıda ki testler özellikle önemli olanlar;

1.TSH, serbest T4,prolaktin hormonu
2.Açlık kan şekeri, tokluk kan şekeri
3.Kolestrol testi
4.Karaciyer yağlanmasının tespiti 
5.Kanda ürik asit ölçümü
6.Tam kan sayımı, kalsiyum, magnezyum, selenyum ölçümü
7.EKG(kalp elektrosu)
8.Obezite öykünüz varsa kanda leptin hormon ölçümü
9. Tam idrar tetkiki  EKG(kalp elektrosu)
10.Polikistik overden şüphelenilirse FSH, L H ölçümü
                                                          




 DİYETE HAZIRLIK

Diyet yapmaktan çok diyete hazır olmak çok önemlidir çok iyi bir hazırlanma ile diyetten verimli     sonuç alınabilir..

DİYETTE GÖRSELLİK ÇOK ÖNEMLİ

Şişman halinizde ki fotoğraflarınızı en çok baktığınız ve bulunduğunuz yerlere yerleştirin, sürekli gözünüzün önünde olsun , böylece diyete hazırlık döneminde bu memnun olmadığınız halinizi sürekli görüp, beyninizin uyarılmasına yardımcı olacaksınız. Gözleriniz zaten zayıf olan resimlerinizi görürse bu uyarılma gerçekleşmez.

LİSTE İNCELEMESİ

Listenize yazdığınız herşeyi gözünüzün önüne getirin, Mesela zayıflamış olduğunuzu düşünün, karnınız ve bacaklarınız eğilerek ayakkabılarınızı bağlamanıza engel olmuyor.Rahatlıkla eğilip bağlayabiliyorsunuz.  Gözünüzde bu sahneyi canlandırın.Tamamen hazır ve inançlımısınız ?
''hiç bir şey beni kilo vermekten alıkoyamaz bunu yapacağım ve zayıflayacağım''  diye düşünüyorsunuz. bunu içinizden tekrar edin.

DİYETE HAZIRLIK DÖNEMİNDE PSİKOLOJİNİN ÖNEMİ

Zayıflamayı ve kilo vermeyi herşeyden çok istemelisiniz. Kilolu halinizin neleri engellediğini düşünün vebir liste yapın. Zayıfken neler yapabiliyordunuz ? Ya da zayıf olsanız neler yapabilirsiniz? Ve şuan da neler yapamıyorsunuz? Detaylı bir liste yazın.Sadece düşünmek yeterli olmaz mutlaka listeyi oluşturun.

       zayıfladığım zaman
  1. eğilerek ayakkabılarımı bağlayabilirim
  2. mini etek giyebilirim
  3. üzerime oturan kıyafetler giyebilirim
  4. uzun mesafeleri yorulmadan gidebilirim
  5. çok daha enerjik ve hareketli olabilirim
  6. topuklu ayakkabılar giyebilirim
    
LİSTEYİ HAZIRLARKEN DÜŞÜNÜN

Listenize yazdığınız herşeyi gözünüzün önüne getirin.Mesela zayıflamış olduğunuzu karnınız ve bacaklarınız ayakkabılarınızı bağlamanıza engel olmuyor. Gözünüzde bu sahneyi canlandırın.

ZAYIF İNSANLARI İNCELEYİN

Zayıf insanların nasıl hareket ettiğini, nasıl yürüdüğünü, nasıl konuştuğunu, nasıl oturup kalktığını inceleyin, Neler giyindiğine bakın bardağı nasıl tuttuğundan yemeği nasıl yediklerine, ellerindeki torbaları nasıl taşıdıklarına kadar dikkatle inceleyin.
Sizde zayıfladığınızda bu şekilde hareket edeceksiniz.Rahat ve sorunsuz bir çok hareketi yapabileceksiniz. Bacak bacak üstüne atıp oturabileceksiniz, bağdaş kurabileceksiniz, gözlemlediğiniz zayıf insanlar gibi yürüyeceksiniz, onlar gibi giyinebileceksiniz.

ZAYIFLAMAYA HAZIR MISINIZ?

Tamamen hazır ve inaçlımısınız? ''Hiç bir şey beni kilo vermekten alıkoyamaz bunu yapacağım ve zayıflayacağım'' diye düşünüyorsunuz. bunu içinizden tekrar edin. Sesli tekrar edin. Arkadaşlarınıza ve etrafınızda ki insanlara bunu sesli olarak söyleyin.



          

                   
  
   

0 yorum:

Yorum Gönder